Een trip naar Madurodam combineer je heel makkelijk met een bezoek aan de omgeving

Ontdek de binnenstad van Den Haag, geniet van strand en boulevard in Scheveningen of bezoek de unieke musea. Een trip naar Madurodam combineer je heel makkelijk met een bezoek aan de omgeving. Je laat gewoon je auto staan op ons ruime parkeerterrein en neemt de tram of de bus naar Den Haag of Scheveningen.

Binnenstad Den Haag

De rijke geschiedenis van Den Haag zie je terug in historische gebouwen zoals het Paleis Noordeinde, de Koninklijke Schouwburg en het Binnenhof. Het Bezoekerscentrum van ProDemos rondleidingen door de Ridderzaal, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Ook kun je er terecht voor stadswandelingen door politiek Den Haag.

Verder leent de gezellige binnenstad van Den Haag zich uitstekend voor een dagje winkelen. Rond de Spuistraat en Grote Marktstraat vind je de grote modeketens en warenhuizen. De karakteristieke Passage is de enige nog in Nederland bestaande overdekte winkelstraat uit de negentiende eeuw. Op zoek naar trendy winkels en exclusieve modezaken? Ga dan shoppen in het sfeervolle Hofkwartier. Sla vooral de Prinsestraat, de Hoogstraat en het Noordeinde niet over.

De Denneweg, ten slotte, is de ideale omgeving voor de liefhebber van mode-, design- en antiekwinkels.

Tramlijn 9 richting Vrederust brengt je in nog geen tien minuten vanuit Madurodam naar het centrum van Den Haag.

Strand Scheveningen

Lekker lui op het strand liggen of op ontdekkingstocht langs Boulevard, Pier en Kurhaus? Scheveningen lééft... zomer én winter.

Het Kurhaus en de pier zijn van oudsher de belangrijkste herkenningspunten van Scheveningen. Wandel op de pier langs de restaurants en winkels. Het Kurhaus ademt nog de sfeer, luxe en stijl van de negentiende-eeuwse badplaats Scheveningen.

In zomer en winter is het gezellig slenteren langs de boulevard. In de overdekte Palace Promenade kun je het hele jaar winkelen van tien uur 's morgens tot tien uur 's avonds. Aan de boulevard, vlakbij het Kurhaus, ligt Sea Life Scheveningen. Een spannende onderwaterwereld met meer dan 45 aquaria. Een bezoek aan Sea Life combineren met een dagje Madurodam? Dat kan extra voordelig met een combinatieticket. Kijk hiervoor op onze pagina Combinatietickets.

Met tramlijn 9 richting Scheveningen Noorderstrand ben je in vijf minuten vanuit Madurodam in Scheveningen.

Voor meer route-informatie kijk je op de website van Slim naar Scheveningen

Musea

Het Gemeentemuseum in Den Haag biedt een uitgebreide collectie moderne kunst, kunstnijverheid en één van de beste modeverzamelingen ter wereld. Het museum heeft bovendien de grootste collectie Mondriaans ter wereld, met onder andere de beroemde Victory Boogie Woogie.

Het Mauritshuis ligt vlak naast het Binnenhof. Het museum heeft een schitterende collectie van de oude meesters uit de 17e en 18e eeuw, waaronder ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer.

Panorama Mesdag is een van de grootste en mooiste overgebleven panorama’s ter wereld. Op het schilderij met een omtrek van 120 meter kijk je uit op zee, duinen en het oude vissersdorp Scheveningen. Meer geïnteresseerd in moderne techniek? Kijk, luister, lees en experimenteer in het wetenschapsmuseum Museon.

Naast het Gemeentemuseum en het Museon ligt het Omniversum. In dit theater worden de films 500 keer vergroot op een rond koepelscherm geprojecteerd. Zo zit je middenin films waarin mens, natuur en wetenschap centraal staan.

Het Humanity House is een nieuw museum in de binnenstad van Den Haag waar kinderen vanaf 8 jaar met hun ouders een indrukwekkende ervaringsreis kunnen maken. Tijdens deze bijzondere en leerzame ervaring kruip je als bezoeker zelf in de huid van een vluchteling.

Gemeentemuseum, Museon en Omniversum bereik je vanuit Madurodam met tramlijn 9 richting Scheveningen Noorderstrand, vervolgens bij halte Nieuwe Duinweg overstappen op bus 21 richting Vrederust, uitstappen bij halte Statenplein.
Panorama Mesdag bereik je met stadsbus 22 richting Duinzigt, uitstappen bij halte Mauritskade. Neem voor Het Mauritshuis tramlijn 9 richting Vrederust, uitstappen bij halte Malieveld.
Het Humanity House is vanaf Madurodam bereikbaar met bus 22 richting Duinzigt. Uitstappen halte Buitenhof/Hofweg.